Köpa kattunge -info

ATT KÖPA KATTUNGE

hos SE*Lilla Lo's

    En kattunge från oss...


 • Är stambokförd med stamtavla i SVERAK.

 • Är vaccinerad 2 ggr.

 • Är ID-märkt med chip.

 • Är veterinärbesiktigad med intyg som är max 7 dagar.

 • Är avmaskad vid behov. Vi skickar in parasitprov och avmaskar inte i onödan, för att undvika resistens.

 • Har en egen försäkring i Sveland som kan övertas. Kullen har även en dolda fel-försäkring.

 • Får med sig "start-kit" med foder den är van att äta, leksaker och foderprover.


 • Fr.o.m 1/1 2023 flyttar kattungarna vid 14 veckors ålder (FIFe:s regler).

 • Vi önskar fortsatt kontakt med våra kattungeköpare och ger livslångt stöd. Kan du av någon anledning inte behålla katten önskar vi bli informerade för att kunna hjälpa till med ev omplacering.

  FAQ


  Intresseanmälan. Man kan lämna intresseanmälan om man är intresserad av en kattunge. Vi tillämpar inget kösystem utan behåller rätten att själva välja ut lämpligt hem till varje kattunge. 

  Utvärdering. Kattungarna utvärderas under de första levnadsveckorna, innan de blir lediga att tinga.
  Utvärdering handlar både om att se vilka kattungar som ev. har kvalitéer att gå till avel, men även att se vilken personlighet varje kattunge har och i vilket hem den kommer att passa.

  Tinga kattunge. Kattungarna kan ta emot besök tidigast vid ca 6 veckors ålder. Då har man möjlighet att träffa sin sin kattunge och tinga den. Då skrivs ett tingningsavtal och tingningsavgift (handpenning) erläggs. Tingningsavgiften är 15% av köpesumman och återfås inte vid ånger.
  En kattunge från oss kostar 12 000.

  Kastrering. Våra kattungar säljs som sällskapskatter, om inte annat avtalats. Kattunge till sällskap ska kastreras vid 4-6 mån ålder.

  Avel. I vissa kullar säljer vi kattungar till avel. Vi säljer endast till registrerade uppfödare som hälsotestar sina katter inom PawPeds hälsoprogram. 

   

  Hälsotester. Våra avelskatter är testade för HCM, HD, PK-def och SMA.

  Hälsotester finns tillgängliga att se i PawPeds.


  Hona eller hane? Det finns inga större skillnader i temperamentet på en kastrerad hona och hane. Jag rekommenderar att man väljer katt efter individ, inte efter kön.

  En hane blir större som vuxen, men även en hona är en förhållandevis stor katt jämfört med en huskatt. Jag vill poängtera att vi inte har som mål att föda upp Maine Coon efter storlek. Fokus kommer alltid att ligga på en frisk, sund och välbalanserad katt. 

   

  Utevistelse. Som köpare ansvarar du för att ge katten ett gott och säkert hem. Bor du i lägenhet eller i trafikerat område bör du ha katten som innekatt. Vill man ge katten utevistelse kan man näta in balkong/uteplats eller vänja kattungen vid att vara ute i sele/koppel. Vi säljer endast utekatt om man bor på landet utan trafik.