Om oss & katteriet

Om oss & katteriet

Mitt namn är Linda och jag bor tillsammans med min man Peter, våra två barn och våra katter i Lysekil på västkusten.

2018 registrerades vårt stamnamn SE*Lilla Lo's. Stamnamnet är valt både med tanke på att Maine Coon ser ut som små lodjur och att mina initialer är LO.

I januari 2019 föddes vår första kull. Jag blev SVERAK-diplomerad uppfödare 2020. Jag har även gått SVERAKs utbildning UppfödarEttan 2022 och blev certifierad uppfödare 2024.


Jag är medlem i SVERAK-klubben Spinneriet, The Maine Club och Maine Coon-Katten.

 

Vi har en liten familjär uppfödning, där våra katter lever tillsammans med oss som familjemedlemmar. Våra katter är innekatter med tillgång till en mindre rastgård. Vi har även en innätad trädgård där katterna kan vara ute tillsammans med oss. Vi har i nuläget 3 katter hemma och 2 katter som bor hos fodervärd i närheten.

Våra kattungar växer upp tillsammans med familjen. De blir väl socialiserade och vana vid barn och ljud som hör hemmet till.


Mitt fokus i aveln är hälsa, god rastyp och ett bra temperament. Maine Coon ska vara en stor och rejäl kattras, men det får inte gå till överdrift. Ju större och tyngre katt, desto större risk för relaterade sjukdomar som t ex höftledsproblem. Jag är mån om att arbeta med friska linjer och att försöka hålla nere inavelsgraden. Alla våra avelskatter hälsotestas enligt Pawpeds hälsoprogram, d.v.s hcm-scanning, hd-röntgen och dna-test för ärftliga sjukdomar.

Vi parasittestar våra katter regelbundet hos SVA för giardia, tritrichomonas och cryptosporidium.

Våra katter äter kvalitetsfoder främst från Purizon, men även Nutrima och Bozita.


Vi har ett fåtal kullar per år och jag försöker även att hinna åka på några utställningar emellanåt.


Vad har jag då för bakgrund? Jag är uppvuxen med hunduppfödning i hemmet och har på sätt och vis intresset för avel med mig sedan barnsben. Jag har haft både hundar och ett flertal hästar genom åren och har fött upp två egna föl på gården. Första katten skaffade jag först i vuxen ålder och det var en Norsk Skogkatt.


2016 flyttade vår första Maine Coon in och det var SE*Crazy Coyote's Louisiana, "Ester". En pensionerad avelshona med underbar look och personlighet som fick oss att fastna för rasen.


Vår första egna avelshona blev SE*Luddtassens Caol-Ila, "Lexi". Lexi är mamma till fyra kullar hos oss och ligger bakom våra honor Kitty och Havanna. Hon har betytt oerhört mycket för mig.


Här hittar du Lexis egen sida.

Linda Ohlsson - SE*Lilla Lo's

Ljungstigen 1 

453 34 Lysekil