Om oss

Mitt namn är Linda och jag bor tillsammans med min man och våra två barn i Lysekil på västkusten.

2018 registrerades vårt stamnamn SE*Lilla Lo's och i januari 2019 föddes vår första kull.

Jag blev SVERAK-diplomerad uppfödare 2020.


Vad har jag då för bakgrund? Jag är uppvuxen med hunduppfödning i hemmet och har på sätt och vis intresset för avel med mig sedan barnsben. Jag har haft både hundar och ett flertal hästar genom åren och har fött upp två egna föl på gården, varav ett tyvärr blev tvunget att födas upp på flaska. Första katten skaffade jag i vuxen ålder och det var en Norsk Skogkatt. Sedan fastnade vi för Maine Coon och vår första coonis flyttade in 2016.


 Vi håller en liten kattgrupp, där våra katter lever tillsammans med familjen. Våra katter är innekatter med tillgång till en mindre rastgård. Vi har även innätad trädgård där katterna kan vara ute tillsammans med oss. Vi har i nuläget 4 katter hemma plus 2 hanar som bor hos fodervärd.

Våra kattungar växer upp tillsammans med familjen. De blir socialiserade och vana vid barn och ljud som hör hemmet till. 


Mitt fokus i aveln är hälsa, god rastyp och ett bra temperament. Maine Coon ska vara en stor och rejäl katt, men det får inte gå till överdrift. Ju större och tyngre katt, desto större risk för relaterade sjukdomar som t ex höftledsproblem. Jag är mån om att arbeta med friska linjer och att försöka hålla nere inavelsgraden.

Jag hälsotestar alla våra avelskatter enligt Pawpeds hälsoprogram, d.v.s hcm-scanning, hd-röntgen och dna-test för ärftliga sjukdomar. 

Våra avelskatter parasittestas regelbundet för giardia och tritrichomonas. 

Våra katter äter kvalitetsfoder från Purizon och Bozita.


Vi har ett fåtal kullar per år och jag försöker även att hinna åka på några utställningar emellanåt.


Vi har tillstånd från Länsstyrelsen i Västra Götaland att bedriva uppfödning och försäljning ur 4 kullar/år.