Om oss

Om oss

Mitt namn är Linda och jag bor tillsammans med min man Peter, våra två barn och våra katter i Lysekil på västkusten.

2018 registrerades vårt stamnamn SE*Lilla Lo's. Stamnamnet är valt både med tanke på att Maine Coon ser ut som små lodjur och att mina initialer är LO. I januari 2019 föddes vår första kull. Jag blev SVERAK-diplomerad uppfödare 2020.


Vad har jag då för bakgrund? Jag är uppvuxen med hunduppfödning i hemmet och har på sätt och vis intresset för avel med mig sedan barnsben. Jag har haft både hundar och ett flertal hästar genom åren och har fött upp två egna föl på gården. Första katten skaffade jag först i vuxen ålder och det var en Norsk Skogkatt. Sedan fastnade vi för Maine Coon och vår första coonis flyttade in 2016.


 Vi har en liten familjär uppfödning, där våra katter lever tillsammans med oss som familjemedlemmar. Våra katter är innekatter med tillgång till en mindre rastgård. Vi har även innätad trädgård där katterna kan vara ute tillsammans med oss. Vi har i nuläget 4 katter hemma plus 1 hane som bor hos fodervärd.

Våra kattungar växer upp tillsammans med familjen. De blir väl socialiserade och vana vid barn och ljud som hör hemmet till. 


Mitt fokus i aveln är hälsa, god rastyp och ett bra temperament. Maine Coon ska vara en stor och rejäl katt, men det får inte gå till överdrift. Ju större och tyngre katt, desto större risk för relaterade sjukdomar som t ex höftledsproblem. Jag är mån om att arbeta med friska linjer och att försöka hålla nere inavelsgraden. Alla våra avelskatter hälsotestas enligt Pawpeds hälsoprogram, d.v.s hcm-scanning, hd-röntgen och dna-test för ärftliga sjukdomar. 

Våra katter parasittestas även regelbundet för giardia och tritrichomonas. 

Våra katter äter kvalitetsfoder från Purizon och Bozita.


Vi har ett fåtal kullar per år och jag försöker även att hinna åka på några utställningar emellanåt.


Vi har tillstånd från Länsstyrelsen i Västra Götaland att bedriva uppfödning och försäljning ur 4 kullar/år.

Linda Ohlsson - SE*Lilla Lo's

Ljungstigen 1 

453 34 Lysekil