Fodervärd

Fodervärd

Vi kommer troligtvis att söka fodervärd till hankatt ur någon av våra kommande kullar 2024.

Intresseanmälan kan lämnas.

Vad innebär det att vara fodervärd?

Fodervärd innebär kort sagt att man har en avelskatt boende hos sig som sin egen. Man kan vara hel- eller halvfodervärd.

Vi använder oss av SVERAKs fodervärdsavtal.

Som helfodervärd betalar du ingen köpesumma för katten. Som halvfodervärd betalar du halva köpesumman.

Som fodervärd står du för kattens dagliga vård och utgifter som foder, kattsand, veterinärvård osv. Jag som ägare står för försäkring och alla utgifter som rör avel. Hälsotester, parasittester osv.

Hankatt ska hållas fertil (okastrerad) under en överenskommen tid så att han kan användas i avel till max 5 kullar på helfoder resp. 2 kullar på halvfoder. Parningarna sker hemma hos mig. När hanen är klar i avel kastreras han och överlåts kostnadsfritt till fodervärden.


Vad krävs av fodervärden?

Du bor max 1,5 timme från Lysekil. Du är flexibel, har tillgång till bil och har med fördel möjlighet att hjälpa till att hämta/lämna katten vid parning om du bor långt ifrån mig. Du har katten som innekatt och kan ev. ta ut katten i sele eller näta in balkong/altan. Katten får inte gå lös ute. Du har inga andra fertila katter i hemmet. En kastrerad kattkompis går bra. Du har en stabil ekonomi och kan ge katten bra foder och veterinärvård vid behov. En fodervärdskatt är ingen "gratiskatt"!Ta kontakt med mig om du vill veta mer!

linda-ohlsson@live.se