Om Oss

Lilla Lo

Maine Coon

VÄLKOMMEN TILL OSSVår lilla familjeuppfödning finns i Lysekil på västkusten.

Här bor jag (Linda), min man och våra två barn tillsammans med våra katter.
Jag har haft hundar och hästar större delen av mitt liv, medan katter har kommit in i mitt liv som vuxen. Först Norsk Skogkatt och därefter blev det Maine Coon, en underbar och social ras.
I oktober 2018 fick vi vårt stamnamn Lilla Lo's registrerat och i januari 2019 föddes vår första kull.


*   *   *

Vi håller en liten kattgrupp, där våra katter lever tillsammans med familjen. Kattungarna som växer upp hos oss vänjer sig vid barn och olika ljud som hör vardagen till. Våra katter är innekatter, men har tillgång till en mindre kattgård och vi har även innätad trädgård där de kan vara ute med oss.


*   *   *

Min målsättning är att föda upp friska, rastypiska katter med bra temperament. Maine Coon ska vara en stor och rejäl katt, men det får inte gå till överdrift. Ju större och tyngre katt, desto större risk för relaterade sjukdomar som t ex höftledsproblem.

Vi hälsotestar våra katter enligt Pawpeds hälsoprogram. Katterna parasittestas även regelbundet för giardia och tritrichomonas.


*   *   *

Färg kommer givetvis i andra hand i aveln, men då jag älskar blått och silver kommer det säkerligen att synas i våra kullar.

Vi siktar på ett fåtal kullar per år och jag försöker även att hinna åka på några utställningar om året med mina katter.


*   *   *

Jag är medlem i Spinneriet, som tillhör Sverak. Jag är även medlem i rasföreningarna Maine Coon-katten och The Maine Club.