Info om oss

2018 fick vi vårt stamnamn SE*Lilla Lo's registrerat och i januari 2019 föddes vår första kull.

Jag blev SVERAK-diplomerad uppfödare 2020.


Jag är uppvuxen med hundar och hästar och intresset för avel har alltid funnits. Första katten var Norsk Skogkatt och sedan fastnade vi för Maine Coon. Vår första Maine Coon flyttade in 2016.


Jag (Linda) bor tillsammans med min man Peter och våra två barn i Lysekil. Vi håller en liten kattgrupp, där våra katter lever tillsammans med familjen. Våra katter är innekatter med tillgång till en mindre rastgård. Vi har även innätad trädgård där katterna kan vara ute tillsammans med oss. Vi har i nuläget 4 katter hemma plus 2 hanar som bor hos fodervärd.

Våra kattungar växer upp tillsammans med familjen. De blir socialiserade och vana vid barn och ljud som hör hemmet till. 


Mitt fokus i aveln är hälsa, god rastyp och ett bra temperament. Maine Coon ska vara en stor och rejäl katt, men det får inte gå till överdrift. Ju större och tyngre katt, desto större risk för relaterade sjukdomar som t ex höftledsproblem.

Vi hälsotestar därför alla våra avelskatter enligt Pawpeds hälsoprogram, d.v.s hcm-scanning, hd-röntgen och dna-test för ärftliga sjukdomar. Våra avelskatter parasittestas regelbundet för giardia och tritrichomonas. 


Vi har ett fåtal kullar per år och jag försöker även att hinna åka på några utställningar om året med mina katter.


Vi har tillstånd från Länsstyrelsen i Västra Götaland att bedriva uppfödning och försäljning ur 4 kullar/år.